Vastuullisuus

Hippaloiden tavoitteena on vahvistaa lapsen ja aikuisen vuorovaikutusta taiteen ja kulttuurin sekä monipuolisten sosiaalisten kohtaamisten kautta. Kulttuurikeskus ARXin saavutettavuusvastaava on tehnyt Hippaloille saavutettavuussuunnitelman, joka otetaan asteittain käyttöön tulevina vuosina. Pääsylippuja lahjoitetaan lapsiperheille vuosittain vaihtuvan yhteistyökumppanin kautta. Pisimpään Hippalot on tehnyt yhteistyötä Hope Hämeenlinnan kanssa.

Vastuullisuus on tärkeä osa Hippaloiden toiminta-ajatusta ja työntekijät ovat sitoutuneita siihen. Festivaali jatkaa aiemmin alkanutta työtä Ekokompassi-sertifikaatin saamiseksi. Festivaalin ympäristövastaavana toimii vastaava tuottaja Riikka-Leena Puistola.

Hippalot on jo pidempään käyttänyt työpajoissa mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, uudistanut vanhoja somisteita, tuottanut mahdollisimman vähän jätettä ja tarjonnut kävijöille mahdollisuuden kierrättää kaikki roskansa. Kävijöiden toivotaan täyttävän vesipisteillä omaa vesipulloaan kertakäyttömukien tai ostetun pulloveden juomisen sijaan.