Hippaloiden ohjelma on nyt julkistettu

Musiikkisirkusta, varjoteatteria ja Ammuu!

 

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestetään Hämeenlinnan Verkatehtaalla 3.-6.8. Tänä vuonna laitetaan kädet multaan, kastellaan kukkia ja tutkitaan ötököitä puutarha-teemalla.

 Lastenkulttuuri valtaa Verkatehtaan juuri ennen koulujen alkua elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Suomen vanhin lastenfestivaali esittelee neljän päivän aikana monipuolisen kattauksen teatteria, nukketeatteria, tanssia, musiikkia, kirjallisuutta, näyttelyitä ja työpajoja. Bio Rex on luonut festivaalin henkeen sopivan elokuvaohjelmiston. Hippaloiden kohderyhmänä ovat 0-10 –vuotiaat lapset perheineen, isovanhempineen ja ystävineen.

Esitykset ovat olleet aina keskeinen osa Hippaloiden ohjelmistoa ja festivaali tarjoaa tänäkin vuonna mielenkiintoisia näyttämötaidetta. Tanskalainen paljon maailmaa kiertävä Madam Bach tulee Hippaloille Grow- teoksellaan. Interaktiivinen esitys yhdistelee tarinankerrontaa, varjoteatteria ja musiikkia. Esityksen yleisö ei ole katsomossa, vaan lavalla artistien kanssa. Teatterin päänäyttämöllä nähdään musiikkisirkus Avain hukassa. Saman nimiseen kirjaan perustuva esitys yhdistelee nykysirkusta ja musiikkia. Puutarhan ytimeen päästään Tehdas Teatterin Siiran sirkusmatkassa ja Blind Gut Companyt Meritähdenlento –vauvaesityksessä.

Monipuolista työpajailua

Lasten itse tekemä taide on tärkeä osa Hippaloita ja sitä syntyy festivaalin lukuisissa työpajoissa. Puutarhan ystävät pääsevät rakentamaan minimaisemia ruukkuun, maalaamaan asetelmia, kokeilemaan kasvikemiaa ja tekemään kukkakäsinukkeja. Jotakin uutta kaipaaville on tarjolla äänipuutarhaa, soittamista ja sämpläämistä sekä seikkailemista vr-puutarhassa.

Kirjallisuusohjelmassa Lukulavalla työpajaillaan yhdessä Silja Sillanpään kanssa ja tutkitaan ötököitä ötökkäpajassa, tutustutaan Leikki leikkinä pihalla –kirjaan ja jututetaan tubettajasiskoksia Elinaa ja Sofiaa. Puutarhateeman mukaisesti Lukulavalla voi myös tutustua jättikurpitsoihin ja perhosentoukkiin ja tehdä pistokasvaihtareita.

Paljon maksutonta ohjelmaa

Verkatehtaan rantaan nousevan HIPPO-lavan ohjelma on tälläkin kertaa runsas. Torstaina avajaiskonsertissa lavalla nähdään Ammuu!. Perjantaina on puolestaan Naattiorkesterin vuoro laulaa, loruilla ja liioitella. Perjantaina esiintymisvuorossa on Pikku Kakkosesta tuttu Maisteri Molto, joka ohjaa myös maksullisia tanssipajoja perjantain työpajatarjonnassa. Sunnuntaina jamitellaan yhdessä Funky Monkey Clubin muskarikonsertissa.

Leikkipiha on tänä vuonna Verkatehtaan takaseinustalle nouseva yhteisöllinen Lasten puutarha, jossa tehdään puutarhataidetta, hoidetaan kukkia ja tutkitaan puutarhaa kaikin aistein. Taidemuseo tarjoaa Berndt Lindholmin näyttelyn innoittamana Havumetsän vihreä –maalauspajan Taidemuseon pihassa. Maksutta pääsee myös rakentamaan unelmien puutarhaa Hämeenlinnan kaupunginmuseon ja koodiseikkailemaan Museo Militarian kanssa.

Esitysten ja työpajojen liput ovat myynnissä Ticketmasterin toimipisteissä kautta maan. Lasten taidefestivaali Hippaloiden järjestämisestä vastaa Hämeenlinnan kaupungin organisaatioon kuuluva Kulttuurikeskus ARX.

OP Etelä-Häme on Hippaloiden pääyhteistyökumppani.