Briefly in English Lasten taidefestivaali Hippalot @ Facebook Lasten taidefestivaali Hippalot @ Instagram

Kirjat siivittivät Hippalot uuteen kävijäennätykseen

Julkaistu: 04.08.19

Lasten taidefestivaali Hippalot järjestettiin kuluneena viikonloppuna Hämeenlinnan Verkatehtaalla. Neljän päivän aikana Hippaloiden eri toimipisteissä kirjattiin yhteensä noin 22 000 käyntikertaa, mikä on ainakin tapahtuman lähihistorian ennätys.

Hippaloiden hitiksi nousi Seikkailukone, jonka kaksi konserttia kuvattiin rannan HIPPO-lavalla myöhemmin Pikku Kakkosessa esitettäväksi ohjelmaksi. Ensimmäinen konsertti keräsi 2000 kuulijaa ja toinenkin 1200. Seikkailukoneen kanssa seikkailivat supersuosittu Reppu-Heppu, Tuomo ja muu lasten suosikkiohjelman tähtikaarti. Toinen yleisön suosikki oli Aakkospiha, jossa rakennettiin jättipalikoilla ja ratkottiin kirjainarvoituksia.

Kirjateemaan liittyen tämän vuoden uutuus oli Lukustage, jossa luettiin lukukoirille ja kuunneltiin hämeenlinnalaisten tuttujen lukijoiden ääneen lukemia tarinoita. Teema näkyi myös esityksissä, joista valtaosa sai innotuksensa lastenkirjallisuudesta.

Työpajatarjontaan oli kiinnitetty tänä vuonna erityisesti huomiota ja pajojen määrää kasvatettu merkittävästi paikallisten yhteistyökumppaneiden Vanajavesikeskuksen, Taidemuseon, Museo Skogsterin ja Hämeen linnan kanssa. Tarjonnan kasvattaminen kannatti, sillä nyt yhä useampi mahtui mukaan työpajoihin ja toisaalta pajat täyttyivät edelleen oikein mukavasti.

Esitykset olivat tänä vuonna suosittuja. Loppuunmyydylle salille esiintyivät niin Teatteri Hevosenkenkä kuin Nukketeatteri Sampokin. Festivaalin tykätyimmät esitykset kävijäpalautteen mukaan olivat puolestaan tsekkiläinen Divadlo U staré hereckyn Mowgli ja Uni-työryhmän Unikuskit. Vanaja-salissa nähty Teatteri Kapsäkin Maukka ja Väykkä ylitti sekin 200 katsojan rajan.

Festivaalin järjestelyistä vastaa Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX. Hippalot järjestetään seuraavan kerran 30.7.-2.8.2020, jolloin teemana on ekoilu.

OP Etelä-Häme on Hippaloiden pääyhteistyökumppani.

Kirjat siivittivät Hippalot uuteen kävijäennätykseen

04.08.19

Hippaloilla saa lounasta kolmesta ravintolasta

30.07.19

Muutos lauantain kirjailijavieraisiin

30.07.19

Piritta Lipiäinen kuvaa Hippaloilla la 3.8.

19.07.19

Festaribussilla Helsingistä Hippaloille 3.8.

29.05.19

Sivu 1 / 11   »