Briefly in English Lasten taidefestivaali Hippalot @ Facebook Lasten taidefestivaali Hippalot @ Instagram

Hippaloiden synttärit keräsivät mukavasti yleisöä

Julkaistu: 06.08.17

Väki villiintyi juhlahumusta, eikä sadekaan haitannut
Lasten taidefestivaali Hippaloiden synttärit keräsivät mukavasti yleisöä

Lasten taidefestivaali Hippalot juhli 40-vuotissynttäreitään Hämeenlinnan Verkatehtaalla kuluneena viikonloppuna. Neljän päivän aikana tapahtuma keräsi noin 17 000 käyntikertaa. Juhlavuoden synttäriteema näkyi työpajoissa, joissa tehtiin juhla-asusteita ja treenattiin tanssiliikkeitä, tehtiin veistoksia karkeista ja cocktail-tikuista ja muotokuvia vihanneksista ja kukista.

Verstas-näyttämöllä ja Miniteatterilla esiinnyttiin loppuunmyydyille katsomoille. Niin Teatteri Hevosenkenkä, Tanssiteatteri Hurjaruuth, Vauva-ja taaperoteatteri AEIOU kuin ranskalainen Vélo Théatre keräsivät hienon katsojamäärän. Niin ikään festivaalin päättänyt ruotsalainen Claire Parsons Company keräsi paljon kiitosta kauniista tanssiteatteriesityksestään.

Yleisön suosikkeja olivat esitysten ja työpajojen ohella perinneleikkejä esitellyt Leikki100 -leikkipiha ja Dinolandia-näyttely. Leikkipihalla ajettiin karusellilla ja polkuautolla, hypittiin narua ja tehtiin käpylehmiä. Näyttelyssä puolestaan päästiin tutustumaan dinosaurusten elämään ja kiipeämään ison dinon selkään.

Verkatehtaan rannan HIPPO-lava oli edellisten vuosien tapaan suosittu. Eniten yleisöä keräsivät Gommi ja Pommi ja telkkarista tutut Tuomo ja Nalle. Lavalla kuultiin myös The Bätmänsiä ja Höpinätötteröä. Kirjailijavieraista yleisöä eniten kiinnostivat Risto Räppääjä ja väärä Vincent -kirjan festivaalilla julkaisseet Sinikka ja Tiina Nopola.

Festivaalin järjestelyistä vastaa Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX. Hippalot järjestetään seuraavan kerran 2.-5.8.2017 monsterit-teemalla.

OP Etelä-Häme on Hippaloiden pääyhteistyökumppani.

 

Hippaloiden synttärit keräsivät mukavasti yleisöä

06.08.17

Kotimaisten merkkien noste näkyy HIP-designkujalla

28.06.17

Tilaa Hippaloiden esite kotiisi

15.06.17

Hippaloiden sopimushuonehinnat Sokos Hotel Vaakunaan ja Kylpylähotelli Cumulus Resort Aulangolle

12.06.17

Hippaloiden ohjelma on nyt julkistettu!

24.05.17

Sivu 1 / 6  > >>